Whisky Masterclass

Een proeverij duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Bij alle proeverijen verzorgen wij wat kleinen versnaperingen. Wij adviseren u vroegtijdig te reserveren. Door de populariteit, en de beperkt aantal plekken in ons proeflokaal, zijn onze proeverijen vaak snel volgeboekt

Thema: Whisky Masterclass voor beginners
Datum: vrijdag 6 september 2019  / Aanvang: 19.30 / Prijs: €32,50 p.p
Op deze avond krijgt u antwoord op vragen als ‘hoe wordt whisky gemaakt’, ‘hoe drink ik whisky eigenlijk’ of ‘waar gebruik ik zo raar pipetje voor’ en ‘wat is nou eigenlijk het verschil tussen een blend en een single malt’. We nemen u graag mee in de wereld van whisky.

Thema: Finishes
Datum: vrijdag 13 september 2019 / Aanvang 19.30 uur / Prijs: €32,50
Met vijfentwintig jaar horeca-ervaring kun je zeggen dat Fritz Harig weet van de hoed en de rand. Hij begon in 1982 in een familie café als barman, na drie jaar nam hij de Spaanse Ruiter over om er nog zeventien jaar het bewind te voeren. Intussen slaagde hij in 1992 voor de Meesterproef SVH Meesterschenker. In 2006 startte hij Whiskey en Wijn, onder welke vlag hij proeverijen geeft op locatie en whisky(e) reizen organiseert. Kortom, we hebben een kenner in huis deze avond. Fritz neemt u mee op whisky reis en daarbij gaat hij dieper in op de verschillende finishes. De meeste smaak van whisky’s wordt afgegeven door de vaten waarop gerijpt wordt. De vaten zijn van eikenhout. Dat werd ooit bij wet vastgelegd. Van die vaten is 90% eerst gebruikt in de Amerikaanse bourbon-industrie. Je kunt de malts met een speciale finish meestal herkennen de teksten op het label als triple wood, double wood, xx finish, sherry, port, madeira etc. Er wordt volop geëxperimenteerd met diverse vaten. Op deze avond maak je kennis  met een aantal ervan.

Thema: Voor de pro’s 🙂
Datum: 27 september / Aanvang: 19.30 / Prijs: €40,- p.p
Werner Bos is na zijn carrière als docent Engels zelf Liquorist geworden en geeft inmiddels al een aantal jaar les aan de Liquoristenopleiding van de Wijnacademie. Na een snelle carriéreswitch heeft hij zich volledig toegelegd op het kwaliteitsgedistilleerd. Hij is werkzaam voor de firma van Wees als specialist en vertegenwoordiger van een flink aantal whisky, cognac en rum merken. Op 27 september komt hij naar Ermelo voor een zinderende proeverij!

Thema: Wereldreis
Datum 11 oktober / Aanvang: 19.30 uur / Prijs €32,50 p.p.
Wist u dat sinds een aantal jaren de winnaar van de World Whisky Award niet meer uit Schotland komt?Landen als Japan en Taiwan maken fantastische whisky. Maar ook hier in Nederland hebben we een aantal prachtige whisky huizen die internationaal hoge ogen gooien. Deze avond nemen we u mee op reis langs de toppers van de wereld.

Thema: Rook, rook en nog eens rook. 
Datum: 1 november / Aanvang: 19.30 uur / Prijs: €40,- p.p.
Voor de liefhebbers van TURF!!!

Thema: Bier & Whisky Proeverij ism de Hazeburg
Datum: 8 november / Aanvang: 20.00 uur / Prijs: €37,50 p.p.
In samenwerking met de overburen organiseren we een bier en whisky proeverij. U proeft 5 speciaal bieren en 5 whisky’s met enkele lekkere hapjes. Bij elke combinatie krijgt u uitleg over het bier ende whisky de combinatie.

Privé proeverijen
Wij kunnen voor u en uw whiskyvrienden uw eigen privé proeverij verzorgen, dit kan bij ons in het proeflokaal of bij u thuis, op werk of elders. De groep moet bestaan uit minimaal 10 personen. De prijs is vanaf € 27,50 p.p. Informeer naar de mogelijkheden. Te proeven whisky’s gaan in overleg.

BLIJF OP DE HOOGTE

OPENINGSTIJDEN


Maandag gesloten

Dinsdag 10.00 – 18.30 uur
Woensdag 10.00 – 18.30 uur
Donderdag 10.00 – 18.30 uur
Vrijdag 11.00 – 20.00 uur
Zaterdag 10.00 – 17.00 uur
Op di, woe en do lunchen wij van 12.00 tot 13.15 uur

CONTACT INFO


Putterweg 36

3851 GD Ermelo

T : 0613349029
E : info@drankenkabinet.nl

BEZORGING

Bij besteding van €50 GRATIS bezorging binnen een straal van 15 km